(Foto: HV Almere)
(Foto: HV Almere)

Ongeval op kruising Hogering met Tussenring

112

BUITEN - Maandagochtend is een ongeval gebeurd op de kruising van de Buitenring met de Tussenring. Door het ongeval is de Buitenring vanaf de Polderdreef richting Almere Stad lange tijd afgesloten. Hierdoor is veel file en vertraging ontstaan in meerdere rijrichtingen.

Het ongeval op de Buitenring gebeurde om ongeveer 7:15 uur. Daarbij zijn volgens informatie van een verkeersregelaar een vrachtauto, twee personenauto’s en een auto met aanhanger betrokken.

Door het ongeval ontstond extra verkeersdrukte rond de kruising van de Buitenring met de Polderdreef en de Grote Vaartweg. De politie heeft hier de verkeerslichten uit laten schakelen en is het verkeer handmatig gaan regelen, omdat er op deze kruising door het grote verkeersaanbod ook auto’s op elkaar botsten. De rijstroken vanaf de Buitenring uit Almere Stad rechtsaf naar de Polderdreef werden afgesloten en het verkeer moest rechtdoor rijden naar de Bosranddreef. Dit werd gedaan om minder verkeersstromen te hoeven afhandelen en de kans op meer ongevallen op deze kruising te verkleinen.

Uit de krant