(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Van ‘vriend’ naar verdachte

112

ALMERE - De politie Almere kreeg in de nacht van zondag 3 op maandag 4 juli een verontrustende melding binnen. “Een moeder, behoorlijk overstuur, belde in met de meldkamer. Haar dochter was zojuist thuisgekomen met een verschrikkelijk verhaal”, meldt de politie in het bericht op Facebook. 

De dochter van de vrouw zou 9 uur lang tegen haar wil zijn vastgehouden in een woning van een ‘vriend’ in Lelystad. “In deze woning zijn verschrikkelijke dingen gebeurd”, aldus de politie. “Ze wist uiteindelijk weg te komen en heeft haar moeder in kennis gesteld.”

De politie heeft direct een aangifte opgenomen en besloot deze ‘vriend’ meteen aan te houden. Gezien de antecedenten van deze ‘vriend’ is besloten dat de aanhouding verricht zou moeten worden door de OG (ondersteuningsgroep) van de politie. Dit is een team dat gespecialiseerd is in het aanhouden van gevaarlijke verdachten waarbij een aanhouding meerdere risico’s met zich meebrengt. “Een mooie samenwerking met Politie Lelystad en het OG heeft gezorgd voor een snelle aanhouding.”

Uit de krant