Videostill. (HV Almere)
Videostill. (HV Almere)

Firefighter Stairclimb in WTC Almere

112

ALMERE - Firefighter Stairclimb organiseerde zondag een trappenloop in het World Trade Center in Almere. Brandweer, politie, ambulance, defensie en oud-gedienden beklommen 600 treden ter nagedachtenis aan de gevallen slachtoffers van 9/11 New York. Tegelijkertijd werd er geld opgehaald voor stichting Bevrijd van PTSS.

Zondagochtend verzamelden zich al vroeg een grote groep met brandweerlieden, politieagenten, ambulanciers en oud-gedienden bij het WTC in Almere. Bepakt met onder andere een zuurstoffles, masker en een uniform gingen de hulpverleners naar boven. In totaal moesten er 30 verdiepingen worden beklommen, circa 600 treden. Rond het middaguur stond brandweercommandant John van der Zwan stil bij de gebeurtenissen van 9/11, maar ook bij brandweerlieden die -nationaal en internationaal- zijn omgekomen bij het uitoefenen van hun beroep.

Het opgehaalde geld van de Firefighter Stairclimb komt ten goede aan stichting Bevrijd van PTSS. Bas en Leon, organisatoren van het evenement, overhandigden een cheque ter waarde van €17006,36 aan de stichting Bevrijd van PTSS.

Kijk voor foto’s en een video op HV Almere

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto