De aanhouding op de A27 nabij Groenekan. (Foto: rwsverkeersinfo)
De aanhouding op de A27 nabij Groenekan. (Foto: rwsverkeersinfo)

Almeerder (29) aangehouden voor ontvoering 15-jarige jongen

112

ALMERE – De politie heeft dinsdag een 29-jarige Almeerder aangehouden omdat die betrokken zou zijn bij de ontvoering van een 15-jarige jongen. Daarbij zijn waarschuwingsschoten gelost.

De jongen werd in de Amsterdamse Tweede Jan Steenstraat door mannen in een busje geduwd. Korte tijd later kon de jongeman op de A27, ter hoogte van Groenekan, worden bevrijd en werden er drie verdachten aangehouden, waaronder de 29-jarige Almeerder. Verder werden een 36-jarige man uit Weesp en een 35-jarige Amsterdammer aangehouden. Tijdens de aanhouding heeft de politie enkele waarschuwingsschoten gelost. De jongen is lichamelijk ongedeerd.  

In beperkingen

De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en ‘in beperkingen’ ingesloten. Dat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. Om die reden kan er op dit moment niet meer informatie worden verstrekt. De recherche en specialisten, waaronder de Forensische Opsporing, doen onderzoek in deze zaak.
De politie is nog op zoek naar getuigen. Wie informatie heeft kan dat melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via dit tipformulier kan eventueel beeldmateriaal worden meegestuurd.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto