Afbeelding
Almere DEZE WEEK

College woest op Leefbaar Almere vanwege Windesheim

Algemeen

Door Marcel Beijer

ALMERE – Coalitiepartij Leefbaar Almere zal vanavond tijdens de Politieke Markt een voorkeur uitspreken voor nieuwbouw van Hogeschool Windesheim op de locatie van de Hospitaalgarage. Daarmee haalt de partij de woede op haar hals van de overige coalitiepartijen die kiezen voor locatie De Voetnoot.

Al maandenlang wordt gesproken over de vestiging van Windesheim en een campus met 1500 woningen. Duidelijk is dat het nieuw te bouwen hoofdgebouw in het stadscentrum moet komen. Zowel Windesheim als het college hadden, na locatieonderzoeken, daarbij een voorkeur voor nieuwbouw op de plek van De Voetnoot, dat dan gesloopt zou moeten worden. De 1500 woningen moeten dan op het Festivalterrein komen. Op voorspraak van de oppositie én Leefbaar Almere (LA) werd echter ook onderzoek gedaan naar de beste alternatieve locatie die was afgevallen. Dat bleek de buitenparkeerplaats van de Hospitaalgarage te zijn, grenzend aan de Esplanade. Probleem is dat daar maar 1250 woningen kunnen worden gebouwd. Ook zijn er financiële verschillen.

De smoor in

Veelal stemmen de collegepartijen unaniem over de plannen van hun eigen college. Dat LA om doorberekening van een alternatief opteerde werd al niet in dank afgenomen. Nu blijkt dat de partij vanavond openlijk haar voorkeur voor de Hospitaalgarage gaat uitspreken. Bronnen bevestigen aan deze krant dat de coalitiepartijen daar flink de smoor over in hebben. Achter de schermen wordt alles uit de kast gehaald om kleinere fracties over te halen toch voor de Voetnoot te stemmen, zodat alsnog een meerderheid wordt verkregen. Vanavond wordt wellicht al duidelijk of die actie gaat slagen. Uiteindelijk valt de definitieve beslissing volgende week.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto