Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Estafette-stakingen kinderopvang starten in Flevoland

Redactie

ALMERE – FNV-leden in de kinderopvang beginnen donderdag 1 juli aan een estafette-staking, vanwege de hoge werkdruk. Zuid-Flevoland, dus ook Almere, doen de aftrap van de estafette.

Medewerkers in de kinderopvang, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvang zullen op 1 juli het werk neerleggen. Een week later volgt de rest van Flevoland, samen met de kinderopvangcentra in Friesland, Groningen en Drenthe. De overige regio’s volgen daarna.

Het is nog niet duidelijk hoe groot de actiebereidheid is, stelt de FNV. Dat wordt pas in de loop van deze week duidelijk. De vakbond beseft dat veel ouders in problemen komen door de staking, maar zegt toe dat voor ouders met cruciale beroepen noodopvang wordt geregeld. Aanvankelijk zou de staking al komende woensdag beginnen, maar de vakbond heeft besloten dit een week uit te stellen zodat ouders tijdig maatregelen kunnen nemen.

Debbie van Leiden, bestuurder FNV Kinderopvang: “De actiebereidheid is hoog, maar tegelijk ontvangt de FNV veel signalen van leden dat zij door hun directe werkgevers worden geïntimideerd om vooral niet te gaan staken. Sommige organisaties sturen berichten rond dat medewerkers zich moeten melden bij hun leidinggevende als ze willen gaan staken. Maar dat mag helemaal niet.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto