Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Bewoners nieuwe wijk BOSS krijgen eigen bos

Wonen

OVERGOOI – Projectontwikkelaar Timpaan heeft begin december met een aantal partners een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de nieuwe wijk BOSS in Overgooi. In deze duurzame wijk kopen de bewoners niet alleen een villa, maar ook een stuk bos.

Het project bestaat uit circa 65 villa’s die in verschillende fases in verkoop worden gebracht. De eerste fase gaat naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 in verkoop.

BOSS is een opvallend project omdat het in de wijk Overgooi ligt aan de rand van het Cirkelbos. Op die plek wordt een bos aangeplant waar – volgens de projectontwikkelaar – een duurzame wijk wordt gebouwd waar kopers een kavel van minimaal 1.500 m² kunnen kopen, ‘met bomen tot aan de voordeur’. De kopers worden samen de eigenaren van een eigen bosrijk resort.

Het naastgelegen Cirkelbos wordt doorgetrokken naar de locatie, waardoor een duurzame omgeving wordt gecreëerd. De wijk, de energiezuinige woningen en het openbare gebied worden daarbij klimaat-adaptief ontwikkeld, van bospad tot baksteen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto