Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Aftrap voor nieuwe locatie Triade in Sieradenbuurt

Wonen

Door Robert Mienstra

BUITEN – Met het onthullen van het bouwbord is afgelopen donderdag de aftrap gegeven voor een nieuw complex van Triade aan de Sieradenweg. Daar krijgen 72 cliënten huisvesting. De meeste cliënten komen van elders uit de provincie, een paar uit Almere.

“Het complex moet over een jaar worden opgeleverd. Dan staat hier een complex waar onze cliënten echt een thuis zullen vinden”, zegt Afien Spreen, directeur van Triade. “Cliënten die nu al bij ons wonen worden hier geherhuisvest. Het wordt groepswonen waarbij vier cliënten per unit samenwonen. Ze krijgen een woonkamer en een eigen studio. Voor de cliënten is er 24 uurs begeleiding.”

Op het terrein van het nieuwe complex komt verder dagbesteding. “Vanuit hun woning kunnen de cliënten dan direct naar de dagbesteding”, vertelt Spreen. “Zo hoeven ze daarvoor niet van het terrein af. De activiteiten bestaan onder meer uit groenonderhoud en creatieve houtbewerking.”

Wethouder Froukje de Jonge (CDA) heette alvast de nieuwe bewoners welkom in Almere. “Dit complex wordt een aanwinst voor de buurt. Natuurlijk krijgen de bewoners een ander uitzicht dan ze gewend waren.” De Jonge hoopt dat Triade uitnodigend zal zijn naar de buurt “om zo een uitnodigende buurt te krijgen. Het college streeft naar een samenleving waarin iedereen zich uitgenodigd voelt om mee te doen.”

Wethouder Froukje de Jonge onthulde het bouwbord samen met een toekomstige bewoner. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto