Afbeelding
Almere DEZE WEEK

PvdD wil duidelijkheid over bomenkap Lumièrepark

Wonen

FILMWIJK – De Partij voor de Dieren (PvdD) wil van het college meer duidelijkheid over bomenkap in het Lumièrepark. De fractie vraagt onder meer of het klopt dat alle populieren langs het centrale veld worden gekapt.

Aanleiding is een brief aan de gemeenteraad van een inwoner die dagelijks gebruik maakt van het park in de Filmwijk. Volgens deze inwoner is twee jaar geleden, toen een groot deel van de essen in het park werd geruimd, ook een flink aantal gezonde exemplaren gekapt. “Vrijwel meteen werd er herplant. Zo’n 90 procent van deze bomen overleefde het niet. Dit voorjaar werd er weer een poging gedaan met een nogal pover resultaat”, aldus de Almeerder.

Maar de briefschrijver is vooral verbaasd om te zien dat dat alle populieren langs het centrale veld een kapmarkering hebben gekregen. “Deze bomen hebben een sterk gezichtsbepalende uitstraling voor het park”, benadrukt de Almeerder, die graag zou zien dat het groenbeleid van de gemeente nog eens goed tegen het licht wordt gehouden.

Onwenselijk

De PvdD wil van het college weten of er inderdaad gezonde bomen zijn gekapt en of het klopt - en hoe het kan - dat het terug planten van nieuwe bomen voor een deel niet is gelukt. Verder vraagt de fractie of het klopt dat alle populieren langs het centrale veld worden gekapt en wat daar dan de reden van is.

De fractie noemt het kappen van gezonde bomen ‘onwenselijk vanwege de grote ecologische waarde die zij hebben voor de natuur’. “Ook is het zeer onwenselijk als in het park drastisch minder (jong)volwassen bomen zullen staan, zeker nu er ook nog geen vervanging is voor de verwijderde essen.”

Het college moet de schriftelijke vragen binnen zes weken beantwoorden.

De bomen langs het centrale veld hebben een kapmarkering. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto