Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Veel enthousiasme over eerste Kersenbloesemfeest

Algemeen

Door Marcel Beijer
REGENBOOGBUURT – Het eerste Kersenbloesemfeest in Almere zorgde zaterdag voor veel enthousiasme. Onder de prachtige bloesemlaan in de Regenboogbuurt werd het feest onder een stralend zonnetje gehouden. Gedurende de dag was er flinke aanloop. De organisatie geeft het evenement volgend jaar een vervolg te willen geven.


Hanami Matsuri wordt het in Japan genoemd: een feest onder de bloeiende kersenbomen. In Almere wint het bloesempad langs de Spectrumdreef jaarlijks aan landelijke bekendheid. Van heinde en ver komen mensen naar het 800 meter lange pad met 850 kersenbomen. Daarmee is het het grootste kersenbomenbos van Nederland.
Stichting Regenboogbuurt en VINDplaats Almere organiseerden daarom dit jaar een Kersenbloesemfeest, zoals dat in Japan ook vaak wordt gehouden. Bezoekers konden natuurlijk wandelen onder de bloesem, maar ook waren activiteiten georganiseerd met een Japans tintje. Zo kon er op een flipover een haiku (Japanse versvorm) worden geschreven, was er een fotowedstrijd, kersenbloesemtakken knutselen, kalligrafie, origami en vertelde verhalenverteller Gerard Jellema een prachtig Japans verhaal over de ‘oude boom van de zomer’. Ook liepen er dames rond in kimono, was er een demonstratie Oosterse zwaardkunst en kon er natuurlijk worden genoten van een lunch. Mensen mochten zelf een picknickmand meenemen of een speciaal Sakura Menu kip, vis of vega kopen, verzorgd door restaurant Tang Dynastie.
Mede-organisator Frans Luke was zeer in zijn nopjes met de opkomst. “We konden het niet beter treffen met dit prachtige weer. Ik zie hier alleen maar mensen genieten. Dit feest is zeker voor herhaling vatbaar.”

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto