Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Almere Jungle is officieel een dierenpark

Algemeen

HOUT – Almere Jungle is officieel een dierenpark. Dat maakte het team van Almere Jungle vorige week vrijdag bekend, bij de opening van het wasberenverblijf. Almere Jungle is een dierenopvang en -educatiecentrum op stadslandgoed De Kemphaan.


Het was nog even spannend hoe het weer zou zijn en of de wasberen wel naar buiten kwamen. Maar vrijdag 28 juli hebben de wasberen bij Almere Jungle hun nieuwe verblijf uitgebreid geïnspecteerd, en goedgekeurd. Het nieuwe wasbeerverblijf van Almere Jungle is het eerste grote buitenverblijf van Almere Jungle. Begin vorige week werden er drie wasberen door Stichting AAP naar Almere Jungle gebracht die vrijdag voor het eerst naar buiten gingen, onder toeziend oog van het publiek.

Goed te zien


Sinds begin dit jaar hebben medewerkers en deelnemers van Almere Jungle hard gewerkt om dit eerste grote buitenverblijf een succes te laten worden. Esmee Rienstra van Almere Jungle: “Het verblijf is geoptimaliseerd voor zowel de dieren als voor bezoekers. Omdat ze achter glas te bezichtigen zijn kan het publiek van dichtbij in aanraking komen met de wasberen. De dieren daarentegen hebben de ruimte om elkaar uit de weg te gaan en de mogelijkheid om te schuilen voor het publiek. Hun nachtverblijf zorgt ervoor dat ze ’s nachts beschermd zijn tegen roofdieren en tegen slechte weersomstandigheden.”
De dieren komen bij stichting AAP vandaan. Alle dieren zijn afzonderlijk van elkaar bij AAP binnengekomen en aan elkaar gekoppeld. De groep bestaat uit drie jonge mannen genaamd Meli, Wijs en Optimus. Tegelijk met de opening van het wasbeerverblijf werd ook de eerste route buiten geopend, waar ook alpaca’s en kalkoenen te zien zijn.
Als onderdeel van Nieuwland werk taal zorg biedt Almere Jungle dagbesteding en re-integratie aan deelnemers met een fysieke, psychische en/of verstandelijke beperking.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto