Literaire avond over het Vrije Woord

Algemeen

STAD CENTRUM – De stichting Eindig Laagland organiseert, samen met de Nieuwe Bibliotheek, een literaire avond woensdag 3 mei, met journalisten Maarten Zeegers en Fidan Ekiz.


Het thema van deze avond is het Vrije Woord. Een mooi thema op 3 mei, de dag van de persvrijheid. De twee spraakmakende journalisten Maarten Zeegers en Fidan Ekiz zijn de gasten. Zij worden geïnterviewd door Elisabeth van den Hoogen, die haar sporen heeft verdiend in Debat & Journalistiek. Maarten Zeegers werd in 2011 als een van de laatste journalisten Syrië uitgezet. Toen de Arabische Lente uitbrak, werkte hij vier maanden als undercoverjournalist voor NRC Handelsblad en De Standaard. Zijn Arabisch uiterlijk en Arabische taalbeheersing hielpen hem daarbij.
Fidan Ekiz is journaliste, columniste en regelmatig te zien als tafeldame bij De Wereld Draait Door. Zij schreef in 2016, in het kader van de maand van de geschiedenis, het essay ‘Hoe lang nog zwijgen’.
De locatie is de filmzaal van de nieuwe bibliotheek in Stad. De kaartverkoop loopt via boekhandel Stumpel, de Readshop en ‘s avonds aan de zaal. Of via de website van de nieuwe bibliotheek.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto