Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Nog meer fruitbomen voor bewoners Filmwijk

Algemeen

FILMWIJK – Filmwijk krijgt een tweede fruitboomgaard. Als dank voor vijftien jaar Filmwijk Schoon, de jaarlijkse schoonmaakdag van wijkbewoners, heeft de gemeente de wijk beloond met vijftien fruitbomen. De werkgroep Duurzaam Groen van het bewonersplatform Filmwijk zoekt nu Filmwijkbewoners die de bomen willen adopteren.


De boompjes moeten in november geplant worden, vlak voor de winter. “We hebben nu zes mensen die een boom hebben geadopteerd, dus er kunnen nog wat mensen bij”, vertelt Patrick van Tuijl van Duurzaam Groen. “Een boom adopteren is gratis, wel moeten de eigenaars de boom onderhouden en natuurlijk de vruchten ervan plukken. Voor wie niet weet hoe de boom gesnoeid moet worden geven wij informatie en laten we weten wanneer er weer wat moeten gebeuren aan de bomen.”
Er is nog geen definitieve locatie gevonden voor de tweede boomgaard, maar er zijn een paar plekken geschikt. Van Tuijl: “We hebben in het Laterna Magikapark in de buurt van Parkhuys of een ruimte bij het tennispark op het oog, maar ook in de buurt van het gezondheidscentrum is een mogelijkheid. Bewoners die een idee hebben voor een plek kunnen dat aan ons doorgeven.”

Filmwijk fruitwijk

De bewoners van Duurzaam Groen willen van Filmwijk een ‘fruitwijk’ maken door op verschillende plekken fruitbomen te planten. “De gemeente stimuleert ons en andere Almeerders daar nu heel erg in. Ons idee is dat meer Filmwijkers een paar tegels uit hun tuin halen en daar een fruitboom planten. Dat kost niet veel moeite.”
Wie een boom wil adopteren kan een e-mail sturen naar groen@filmwijkalmere.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto