Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Vijf keer Vierdaagse lopen ‘blijft genieten’

Algemeen

ALMERE – De Almeerse Ingrid Verwer deed vorige week (18 tot en met 21 juli) voor vijfde keer mee aan de Vierdaagse. Dit was een bijzondere editie, want het was de honderdste keer dat de wandeltocht door het Gelderse land gehouden werd.


Ingrid Verwer (56) werkt bij de nieuwe bibliotheek en liep samen met haar collega’s Ania en Yvette. “Bijna tegelijk ingeschreven en alle drie voldeden we aan de voorwaarde dat we de tocht vanaf 2010 minstens vier keer uitgelopen hadden. Ook zaten we in dezelfde startgroep dus dat hoefden we niet te ruilen. De vier dagen wandelen door diverse gemeenten in de omgeving van Nijmegen waren dit jaar extra feestelijk, door de mooie rozetborden en informatieborden langs de route. Honderd wandelaars, 25 per dag, liepen een extra ereronde van 50 kilometer, om daarna hun eigen route overdag ook nog te lopen.”

Zwaar


Ingrid was één van de 640 Flevolandse deelnemers aan de Vierdaagse. De meeste wandelaars kwamen uit de provincie Gelderland. “Ik heb deze vier dagen genoten. Van de deelnemers, de één nog feestelijker uitgedost dan de ander, de toeschouwers, die bij hitte of regen onvermoeibaar iedereen aanmoedigen met oppeppende woorden, een hapje en drankje of applaus en de vele vrijwilligers die zorgden voor de administratie, logistiek of de medische zorg. De zwaarste dag vond ik de tweede dag, omdat we toen veel lange stukken in de felle zon liepen. Veel drinken en gezelligheid langs het parcours hebben het een beetje aangenamer gemaakt.” Ze liep deze Vierdaagse niet uit zonder blaren. “Het was een bijzonder mooie maar erg warme Vierdaagse. Op naar nummer zes.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto