Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Afdarten in jeugddartshonk Trefpunt

Algemeen

WATERWIJK - Afgelopen maandag werd in ’t Trefpunt in sporthal Waterwijk het dartsseizoen afgesloten door de Dartsbond Almere met het ‘afdarten’ voor het dartsdiploma A en B.


Het diplomadarten is ingevoerd om enerzijds de basis voor de opleiding van jeugddarters te vormen als middel om de vooruitgang te monitoren. Anderzijds dient het dartdiploma het doel om differentiatie op niveau aan te brengen, zodat wedstrijden en toernooien georganiseerd kunnen worden met jeugdspelers van vergelijkbare sterkte.
Er waren vijf kandidaten voor het A-diploma en drie kandidaten voor het B-diploma. Voor het C-waren geen kandidaten. Voor het A-diploma moeten de jonge darters aantonen dat zij met verschillende spelvormen binnen een bepaalde marge de pijlen op een gewenste plaats op het bord kunnen werpen. Ook moet men een 501 foutloos kunnen schrijven. Voor het B-diploma moet men met andere spelvormen aantonen dat men de pijlen met grote precisie weet te plaatsen. Een 501 moet niet alleen foutloos worden geschreven, maar ook op het tempo van de spelers. Voor de gelegenheid werd het jeugddartshonk feestelijk versierd en waren familieleden, vrienden en kennissen uitgenodigd om de vooruitgang van de beginnende en gevorderde jeugddarters te bewonderen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto