Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Anti-demonstratie tijdens komst Geert Wilders

Algemeen

STAD CENTRUM – De Almeerse afdelingen van de SP, PvdA en GroenLinks hebben zaterdagmiddag een stil protest gehouden tijdens het bezoek van PVV-voorman Geert Wilders aan het centrum van Stad. De Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Vrijheid voerde actie tegen de uitbreiding van het AZC in Almere, de andere Almeerse partijen lieten een tegengeluid horen.


Ook bewoners protesteerden mee: zowel vóór de uitlatingen van Wilders als tégen. In het centrum vanaf het station tot de markt deelde de PVV-voorman samen met een aantal collega’s en de PVV-gemeenteraadsfractie flyers uit met daarop de tekst ‘Grenzen dicht’ waarmee hij verwijst naar de vele vluchtelingen die Nederland momenteel extra krijgt. Fractievoorzitter van PVV Almere Toon van Dijk: “Almere kan er geen honderden asielzoekers bij krijgen. We willen dat de gemeenteraad de uitbreiding van het asielzoekerscentrum terugdraait.”
Wilders’ komst duurde ongeveer een half uur. De Almeerse raadsleden hielden ondertussen een ‘stil protest’ op het Forum. Joske Galiart van GroenLinks en mede-initiator van het stille protest: “We willen een tegengeluid laten horen zonder dat we echt actie voeren. Veel mensen zijn momenteel erg negatief over de komst van vluchtelingen en de problemen die dit met zich meebrengt. De flyeractie van Wilders is niet de reden, maar wel de aanleiding hiervoor. We hebben één spandoek met daarop de tekst ‘Vluchtelingen welkom’.”

Tijdelijk extra opvang

Een discussie over uitbreiding van het aantal plekken voor vluchtelingen en noodopvang, werd 24 september gevoerd tijdens de politieke markt in het stadhuis. De partijen CDA, D66, PvdA, SP, GroenLinks en ChristenUnie willen dat er gekeken wordt naar de mogelijkheid om leegstaand onroerend goed op korte termijn geschikt te maken en ‘tijdelijk’ beschikbaar te stellen voor opvang. Wethouder Froukje de Jonge zegde toe om een deel (480) van de reeds geplande (600) extra plekken versneld te willen aanleggen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto