Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Bewoners Filmwijk aan de slag voor een ‘buitengewoon schone’ wijk

Algemeen

FILMWIJK – Na de Landelijke Opschoondag, waar een groot deel van Almere al aan meedeed eind maart, is het nu de beurt aan Filmwijk. Zaterdag 25 april organiseert het Platform Filmwijk voor de veertiende keer de jaarlijkse schoonmaakdag ‘Filmwijk Buitengewoon Schoon’ tussen 10.00 en 15.30 uur.


Vanaf 10.00 uur kan iedereen die wil meehelpen om Filmwijk schoon te maken, zich melden bij één van de vijf uitgiftepunten: het Filmwijkcentrum aan het Walt Disneyplantsoen, basisschool Polygoon aan de Hollywoodlaan, basisschool De Bombardon aan de Simon van Collemstraat, bij kinderdagverblijf Cinema Kids aan de Cinemadreef 215 en op het veldje bij de Heinz Rühmannstraat/hoek Simone Signoretstraat. Daar liggen vuilniszakken en vuilgrijpers.
Elke deelnemer krijgt een lootje waarmee aan het eind van de dag, op het schoolplein van Polygoon, prijzen gewonnen kunnen worden. De hoofdprijs is een waardebon voor een fiets of een tablet.
Vanaf 14.00 uur is daar een feestelijke afsluiting van de schoonmaakdag met springkussens, suikerspinnen en schminken. Bas Zwaag geeft een workshop drummen. Om ongeveer 15.00 uur maakt wethouder Frits Huis de winnaars van de loterij bekend.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto