Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Omroep Almere zoekt samenwerking met Omroep Flevoland

Algemeen

ALMERE - Als het aan Omroep Almere ligt, gaat de nieuwe lokale omroep zodra de zendmachtiging binnen is, samenwerken met de provinciale omroep Omroep Flevoland. Dat zegt Arie Vleugel, voorzitter van Omroep Almere.


Volgens Vleugel heeft Allard Berends, directeur van Omroep Flevoland, de toezegging gedaan om te komen tot een samenwerking. “Zodra de zendmachtiging binnen is staat niets in de weg om te gaan samenwerken”, aldus Arie Vleugel. “Omroep Flevoland en wij willen er samen ons best voor doen om de journalistiek in Almere tot een hoger niveau te tillen en Omroep Flevoland zal ons dan met raad en daad bijstaan. Meer dan dit moeten we nog invullen. Maar dat komt pas als de zendmachtiging binnen is, dan geven we de samenwerking handen en voeten.” Of Omroep Flevoland de Almeerse Omroep Stichting ook wil bijstaan met apparatuur om bijvoorbeeld de televisie-tak vorm te geven, kan Arie Vleugel nog niet zeggen. Omroep Almere heeft al een website met nieuwsberichten en ook zijn er online radio-uitzendingen.
Het artikel op de website van Almere DEZE WEEK leverde woensdag 25 maart al een stortvloed aan reacties op. Lezer Wim reageert: “Kan mij slecht voorstellen dat een professional als Allard Berends wil samenwerken met mensen die geen enkele ervaring op dit vlak hebben. Wat is de toegevoegde waarde voor de regionale omroep? Kritische journalistiek terwijl je als lokale omroep financieel afhankelijk bent van de gemeente? Geloof je het zelf? Kritisch kan enkel wanneer je onafhankelijk bent.”
Cor Toorenburg (van Almere Omroep) reageert: “De samenwerking met Omroep Flevoland is heel belangrijk voor de lokale en de regionale omroepen. De lokale omroepen zitten meer in de haarvaten van de samenleving. Zo hebben de regionale omroepen tot taak informatie kort en bondig te brengen, immers ze hebben een veel groter verzorgingsgebied. De lokale omroepen kunnen verder de verdieping in met een onderwerp.”

Presentaties

De Almeerse Omroep Stichting en Media036, de andere partij die in aanmerking wil komen voor een zendmachtiging voor een lokale omroep voor de komende vijf jaar, presenteren zichzelf donderdag 2 april aan de gemeenteraad. Dat gebeurt tijdens de Politieke Markt in het stadhuis, om 19.00 uur in de Rode Zaal. De bijeenkomst is vrij toegankelijk.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto