Afbeelding
Almere DEZE WEEK

De Ontdekking wint Schoolschaaktoernooi

Algemeen

OLYMPIAKWARTIER – Basisschool De Ontdekking mag zich komend jaar Schoolschaak Kampioen van Almere noemen. De school won zaterdag het Schoolschaaktoernooi in het Topsportcentrum: het grootste schoolschaaktoernooi in Nederland.

Het was voor de 27e keer dat het toernooi gehouden werd. In totaal werden 33 scholen vertegenwoordigd door 436 schaaklustige kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Zij streden om de Almeerse titel, maar ook om bij de beste twaalf teams te komen om zich te plaatsen voor de halve finale in Amsterdam, komende zondag. Daar kunnen scholen zich plaatsen voor de Nederlandse kampioenschappen.
In de tot de nok gevulde Breedtesporthal genoten honderden toeschouwers van dit schaaktoernooi dat werd georganiseerd door de Almeerse Schaakvereniging.
Het toernooi was een spannende aangelegenheid, met teams die weinig voor elkaar onder deden. Het team van de Bommelstein 1 wist de eerste zes wedstrijden te winnen, met op het vinkentouw Flierefluiter 1 en de Ontdekking 1. In de laatste ronde speelden de ongeslagen teams van Ontdekking en Bommelstein tegen elkaar, terwijl de Flierefluiter 1 kon hopen op een misstap.
Echter het team van de Ontdekking 1 wist de wedstrijd met 2.5-1.5 te winnen en pakte de felbegeerde titel, het team van de Flierefluiter 1 bereikte de tweede plaats en de voormalig koploper van Bommelstein 1 bereikte een mooie derde plaats.