Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Boomverzorgers kappen creatief

Algemeen

BOUWMEESTERBUURT – Bomen kappen kan ook op een ‘vriendelijke’ manier, zo bewijzen de boomverzorgers van Boogaart Almere. Dit bedrijf is verantwoordelijk voor het omzagen van bomen in de Bouwmeesterbuurt en eerder dit jaar in de Landgoederenbuurt. Boomverzorger Hubert Peters maakte van de stam van een omgezaagde boom echte kunstwerken.


In opdracht van de gemeente wordt een aantal bomen gekapt die dood of ziek zijn of te dicht op andere bomen en struiken staan. Door het kappen van deze bomen krijgen de bomen en struiken die blijven staan meer voeding vanuit de bodem waardoor ze mooier en voller worden.
In augustus werd van een kastanjeboomstam op de Middachtenlaan in de Landgoederenbuurt, een huisje van gemaakt. Afgelopen week was in een boomstam aan de C. Outshoornstraat, in de bomenrij voor de stadsweides, een uiltje onder een huisje gezaagd. “We hebben boomverzorgers in dienst die verantwoordelijk zijn voor het snoeien, onderhouden en vellen van bomen”, zo licht de heer De Vries, bedrijfsleider van Boogaart Almere, toe. “Zij zijn zo verknocht aan het werk dat ze verder gegaan zijn en zich hebben uitgeleefd op bomen. Voor hobby en plezier maken ze kunstwerken van de stammen.”
Hubert Peters is verantwoordelijk voor het kunstwerk in de Bouwmeesterbuurt. Hij deed dat onlangs ook bij vijf bomen aan het Kronkelpad in het Kromslootpark. Hij maakte er figuren van Paaseiland van. “In overleg met bewoners van De Velden hebben we van de bomen die na de storm van oktober vorig jaar gekapt moesten worden, een kunstwerk gemaakt.”
Boogaart waardeert het werk van haar kunstzinnige medewerkers. De Vries: “Groenonderhoud is meer dan bomen omzagen en groen weghalen alleen. We hebben hart voor de bomen en er moet echt noodzaak voor zijn willen we een boom omzagen. Door de kunstwerken dragen we een andere beleving over aan bewoners.”
De boom-kunstwerken van Hubert Peters en oud-collega Mark Banga zijn ook te zien op het Eksternest, bij het veld achter het theehuis, De Kemphaan (op meerdere plekken) en in andere steden.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto