Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Monique Grant: “Ik heb veel huis voor mijn geld”

Algemeen

POORT - Toen een student uit haar klas een presentatie gaf over de IbbA-woning van haar moeder begon het bij Monique Grant te kriebelen. De docent Pedagogiek dacht echter dat IbbA een eenmalige regeling was. Tot ze op televisie een reclame zag voor nieuwe IbbA-kavels. “Ik heb me diezelfde dag nog ingeschreven, werd ingeloot en koos de kavel met de mooiste cijfers: 1133”. Grant ontwierp haar eigen IbbA-woning en stak bij de bouw ook zelf de handen uit de mouwen.


Grant, alleenstaand ouder, was al een tijd op zoek naar een koopwoning. “Met IbbA kon ik de ultieme woning bouwen die ons past als een tweede huid”. Ze moest haar puber nog wel even overtuigen dat de overstap van Almere Buiten naar Almere Poort best leuk zou zijn. “Ik heb hem eigenlijk overgehaald met een extra grote kamer”, lacht ze. “Hij wilde er een vide in, zodat hij een chillplek had in zijn eigen kamer, maar dat is in het ontwerp niet gelukt”. Haar dochter van toen nog twee jaar ging ook steeds mee ‘kavel kijken’.
Natuurlijk, ze vond het spannend om te gaan bouwen. Maar op een leuke manier. En alleen heeft ze zich nooit gevoeld. “Ik ben uitstekend begeleid door mijn bouwbegeleider en ook door de aannemer. Als ik vragen had werd dat altijd snel en vakkundig opgepakt. We hadden een harmonieuze samenwerking. Bovendien wist ik precies wat ik wilde. Mijn schets is uiteindelijk het ontwerp geworden. De architecten die in opdracht van de aannemer werkten, hebben mijn eigen schetsen en aanwijzingen perfect uitgewerkt. Onlangs heb ik mijn jeugddroom om als interieurstylist te starten vormgegeven. Ook mijn eigen woning biedt veel ruimte voor creatieve ideeën”.

Openslaande deuren

Het begon allemaal met de openslaande deuren in de hal van haar huis “Ik wist dat ik deze deuren wilde. En van daaruit ben ik mijn huis gaan ontwerpen. Helaas was er vertraging in de levering en zou ik pas na oplevering de deuren in mijn huis krijgen. Dat vond de aannemer zo niet kunnen, dat hij via een andere leverancier dezelfde deuren heeft geplaatst. Als verrassing. En dat lukte, ik was zo blij. Ik had een glimlach van deur tot deur!”
“Ik heb veel huis voor mijn geld. Ik had nooit en te nimmer een vergelijkbare woning kunnen vinden op de reguliere markt die zo eigen is. Wat dat betreft is IbbA een fantastische kans. Ik wil wel graag zorgen dat ik snel helemaal eigenaar ben. Dat voelt nog beter, denk ik. En in de toekomst, als de oudste groot genoeg is, is dit huis voor hem en bouw ik nog een huis. Zeker weten”.
Op een aantal plekken in Almere staan IbbA-woningen. IbbA staat voor IkbouwbetaalbaarinAlmere. Met deze financiële regeling bouw je je eigen huis. Je leent wat je kunt, IbbA financiert het resterende deel.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto