Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Duiventil moet duivenoverlast in Haven tegengaan

Algemeen

HAVEN CENTRUM – De overlast die bewoners van Almere Haven ondervinden wordt vanaf nu hopelijk minder. Wethouder Frits Huis opende donderdag een duiventil aan de Kruisstraat. Om er voor te zorgen dat de duiven hun nieuwe onderkomen weten te vinden zijn speciaal opgeleide lokduiven ingezet.


De duiventil is ontworpen en gebouwd door kunstenaar Erik Fakkeldij en is geplaatst om duivenoverlast tegen te gaan. Het nieuwe onderkomen van de duiven is gemaakt van aluminium en heeft de vorm van de karakteristieke grachtenpandjes langs de Kerkgracht in Almere Haven. Verder zorgen zonnepanelen voor energie die nodig is voor de verlichting in de duiventil. Om er voor te zorgen dat de duiven hun nieuwe onderkomen weten te vinden zijn speciaal opgeleide lokduiven ingezet.
Nadat de duiventil officieel was geopend, onthulde wethouder Huis een nieuw kunstwerk in de Kerkgracht. In de gracht stonden altijd al diverse kunstwerken, maar na verloop van tijd zijn deze verdwenen of vernield. Veel Havenaren gaven aan dit zeer te betreuren en behoefte te hebben aan nieuwe kunstwerken in de gracht. In totaal komen er zes kunstwerken, ontworpen door kunstenaars uit Almere Haven. Dit eerste werk is van Frea Lenger.

Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto