Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Start bouw veertig huurwoningen in de Noorderplassen

Algemeen

NOORDERPLASSEN – Aan de Katrol in de wijk Noorderplassen is de bouw gestart van twee appartementengebouwen. In totaal komen er veertig appartementen in de sociale huursector. De bouw wordt uitgevoerd in opdracht van woningcorporatie de Alliantie.


Maarten Pel, directeur van de Alliantie: “In de nieuwe wijken van Almere is een grote behoefte aan nieuwe woningen. We zijn er enorm trots op dat we die hier kunnen bouwen.”
Ook de gemeente is zeer tevreden met het plan voor de havenkom van de Noorderplassen West. Jack Laddé, projectmanager bij de Dienst Stedelijke Ontwikkeling: “Ik zie dit nieuwe complex echt als de afronding van de havenkom. Vanuit stedenbouwkundig opzicht vraagt de locatie om een accent; het ontwerp geeft hier invulling aan. De inrichting van het terrein rondom het gebouw gaat ook bijdragen aan de verblijfskwaliteit rond het water. Het wordt echt een leuke plek waar je prettig kunt recreëren en ontspannen. Ik zie uit naar de voltooiing, dit wordt het puntje op i.”
De corporatie kopieert gebouwen die nu al in Almere Buiten en in Almere Poort staan. Dat biedt mogelijkheden. Projectmanager Arno Versteegen van de Alliantie: “Door het project te herhalen kunnen we veel efficiënter ontwikkelen. Daardoor kunnen we deze appartementen van hoge kwaliteit ook in de huursector realiseren. We hebben deze gebouwen als eerste met veel succes in de koopsector gebouwd in de Stripheldenbuurt in Almere Buiten. Het zijn prachtige appartementen waar we veel groen omheen aanbrengen wat goed past op deze prachtige plek.”
De gebouwen zijn een ontwerp van architectenbureau Change.nl en worden gebouwd door het bedrijf Vos en Teeuwissen uit Huizen. Geïnteresseerden kunnen straks via woningnet reageren op de woningen. De Alliantie hoopt de eerste huurders in de zomer van 2015 te begroeten.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto