Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Schakers gezocht voor schoolschaaktoernooi

Algemeen

Poort – Het grootste schoolschaaktoernooi van Nederland vindt op zaterdag 8 maart plaats in de Topsporthal aan de Pierre de Coubertinlaan. “Er hebben zich al meer dan zeventig teams aangemeld, maar er is nog plaats voor belangstellenden”, aldus Ton Sprong van Schaakvereniging Almere.


Een schoolteam bestaat uit vier tot zes spelers en een begeleider. Leeftijd is niet van belang, enige schaakkennis wel. Scholen mogen meer dan één team inschrijven. De hoogst geëindigde teams plaatsen zich voor de regionale wedstrijden in Amsterdam. Het winnende team in Amsterdam plaatst zich voor het Nederlands Kampioenschap Schoolschaken.
“Het schoolschaaktoernooi bestaat 25 jaar en in de jaren hebben zo’n 7.500 tot 10.000 kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar meegedaan aan dit schaaktoernooi”, aldus Sprong. Hoewel de inkomsten dit jaar tegen zitten hoopt Sprong dat er onder de Almeerse bevolking toch mensen zijn die dit basisschooltoernooi een warm hart toedragen. “We hopen dat er sponsoren zijn die alsnog een bijdrage willen doen voor nu en in de toekomst, zodat dit mooie evenement voort kan blijven bestaan.”
Scholen kunnen zich aanmelden per e-mail via: schoolschaak@hotmail.com. Meer informatie is op te vragen bij Ton Sprong via: 06-57993008.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto