Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Open dag Chinese school

Algemeen

STAATSLIEDENWIJK – Chinees leren kan in Almere. Wie kennis wil maken met het Chinese College, de docenten en de studiematerialen is van harte welkom op de open dag op woensdag 5 februari van 19.30 tot 21.30 uur in het Baken Stad College aan de Rooseveltweg 5.


Het Chinese College Nederland, dat sinds september 2013 in Almere zit, merkt dat er steeds meer interesse is voor het leren van de Chinese taal. De school heeft al bijna zeventig cursisten, zowel kinderen als volwassenen.
Eind vorig jaar heeft staatssecretaris Dekker van onderwijs, na een pilot van 3 jaar, besloten dat middelbare scholieren vanaf 2015 examen kunnen doen in het vak Chinees. Chinese College merkte dat er zijn weinig studieboeken zijn, die geschikt zijn voor Nederlandse cursisten. Daarom vertaalde de directrice van de school het boek ‘Easy Steps to Chinese’ naar het Nederlands. In totaal zijn er acht delen, deze boeken zijn zeer geschikt voor de jeugd van 8-16 jaar. Chinese college wil deze boeken ook aan de leerlingen van de middelbare scholen bieden. Bij Chinese College kunnen middelbare scholen kiezen voor alleen studiematerialen, of studiematerialen en leerkracht, of een pakket van boeken, leerkrachten en een jaarplan inclusief examen en eventueel uitwisselingsprogramma met Chinese leerlingen.
Meer info op www.chinesecollege.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto