Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Auto’s bekrast in centrum Haven“Wat heeft het voor zin om auto’s zo te beschadigen?”

Algemeen

HAVEN CENTRUM – In de parkeergarages op de Brink en het Binnenhof werden donderdag 5 en vrijdag 6 september meerdere auto’s bekrast. “Het gaat in totaal om acht auto’s, voor zover bij mij bekend”, vertelt gedupeerde Remco Koning. “Van de daders ontbreekt elk spoor. Als we ze niet vinden draaien we zelf op voor de kosten.”


De gehele motorkap van Koning’s auto zit onder de krassen. “De schade is per auto minimaal 350 euro. Voor acht auto’s komt dat dus al op 2800 euro. Wij draaien zelf voor de kosten op omdat dit helaas niet onder de dekking van de verzekering valt.”
Koning deed aangifte bij de politie. “Elk spoor van de daders ontbreekt, wel is er het vermoeden dat het om de hangjongeren gaat die hier dagelijks komen. Via social media heb ik al getuigen gezocht en kenbaar gemaakt dat er in dit gebied dus mensen zijn die het leuk vinden om dit te doen. De reacties waren overweldigend. Mensen zijn hier ontzet over. Wat heeft het voor zin om auto’s zo te beschadigen?”
Omdat er nog geen dader is gevonden, ging Koning zelf op onderzoek uit. “Ik heb al camerabeelden opgevraagd bij Albert Heijn, dit mocht echter niet baten. Daarnaast heb ik De Meergronden benaderd en gevraagd of de school ook op wil letten. We hebben op ons hofje regelmatig overlast van leerlingen van deze school.”

Getuigen gezocht

De aangifte is bij de politie bekend. “Er zijn echter nog geen verdachten aangehouden”, aldus een woordvoerder van Politie Flevoland. “Getuigen worden gezocht zich bij ons te melden via 0900-8844.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto