Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Schrijfster Majorie Former reikt boek uit “Met dit kookboek wil ik Almeerders inspireren gezonder te eten”

Algemeen

ALMERE - Schrijfster Majorie Former reikt zondagmiddag 22 september tijdens het oogstfeest bij de Stadsboerderij het eerste exemplaar ‘Almeerse Weelde, eten voor het oprapen’ uit aan Henk Meijer, projectvoorzitter Floriade2022. Met dit kookboek wil Former Almeerders inspireren om gezonder te eten én het liefst van lokaal voedsel.


De boekpresentatie vindt zondag 22 september plaats om 14.00 uur tijdens het oogstfeest op de Stadsboerderij. Het kook- en inspiratieboek ‘Almeerse Weelde, eten voor ’t oprapen’ is een initiatief van stadsboerin Tineke van den Berg; zij enthousiasmeerde Majorie Former om een kookboek samen te stellen over ‘Almeerse Weelde’. Former: “Nog niet zo lang geleden leerde ik Tineke en het stadse boerenleven kennen. Geweldig leuk!” Ze ontmoette een aantal Almeerse inwoners die van lokale, zelfgeplukte vruchten of –geoogste groenten zelf producten bereidden. “Deze groep ‘Almeerse Weelde’ kon wel een podium gebruiken”, zegt de schrijfster lachend, “vandaar dit kookboek met dertig beproefde recepten, interviews met de smaakmakers van Almeerse Weelde en twee wandelingen.”
Naast de boekpresentatie zijn er allerlei leuke activiteiten op zondag 22 september, geheel in teken van het oogstfeest. Kinderen kunnen zelf appelmoes leren maken, broodjes bakken boven een kampvuur, erfsoep maken of naar de koeienpraatjes komen luisteren. Voor meer informatie: www.stadsboerderijalmere.nl en www.almeerseweelde.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto