Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Chinese school in Almere geopend

Algemeen

STAATSLIEDENWIJK - In het Baken Stad College aan de Rooseveltweg 5 gaat vanaf volgende week de stichting Chinese College Nederland van start met cursussen Chinees voor volwassenen en kinderen. Voor kinderen tot 18 jaar op zaterdag, voor volwassenen op woensdagavond.


Door online inschrijvingen zijn er al zestig inschrijvingen voor het komende cursusjaar. Dat brengt het totaalaantal leerlingen van de Chinese scholen, met ook vestigingen in Amsterdam en Utrecht, op vijfhonderd. Volgens oprichter Jane Zhang is Almere een goede locatie vanwege de goede ‘economy zone’. “Er zijn veel Aziatische bedrijven in Almere gevestigd en er wonen veel Chinezen in Almere”, zegt Zhang. “De economie hier wordt booming, dus nu is het goede moment om hier een vestiging te openen.”
Op de Chinese school worden Chinese taallessen gegeven in zowel Mandarijn als Kantonees, maar ook cultuurlessen. “De standaardtaal van het Chinees is Mandarijn. Maar er worden in China veel dialecten gesproken en die verstaan elkaar meestal niet. Die mensen, maar ook de mensen die getrouwd zijn met een Chinees of zakendoen met China, schrijven zich in voor een cursus. En ook de tweede generatie Chinezen: die leren vanaf de basisschool Nederlands en zijn het Chinees dan een beetje verleerd.”

Niet moeilijk
Volgens Jane Zhang kan een cursist na een half jaar al eenvoudige dingen zeggen in het Chinees. “Chinees is echt niet moeilijk! De grammatica is zelfs makkelijker dan de Nederlandse grammatica. En ook de karakters zijn niet moeilijk omdat we die in de computer volgens het alfabet intypen, die er dan Chinese tekens van maakt. Alleen de klanken moet je leren.”
De eerste Chinese les in Almere is op woensdag 11 september. Meer informatie: chinesecollege.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto