Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Jeugdteam Dartsbond Almere kampioen van Nederland

Algemeen

WATERWIJK – Het was een drukte van belang in sportcafé De Basis in sporthal Waterwijk afgelopen zaterdag. De laatste wedstrijd van het seizoen zou de beslissing brengen voor het kampioenschap darts van Nederland voor teams. Het jeugdteam van de DBA debuteerde dit jaar in de Landelijke Competitie van de Nederlandse Dartsbond en werd kampioen.


Eigenlijk was die beslissing al twee weken eerder gevallen, toen de Darts Bond Almere (DBA) met 11-0 won van de Friese Darts Bond. De Flevolandse darters hadden zaterdag tegen de Dartsbond Midden Nederland aan 2 van de 11 te verdelen punten genoeg om het kampioenschap op hun naam te schrijven. Het pleit was al na twee van de elf wedstrijden beslecht, omdat zowel de 15-jarige Danny Riechelman uit Almere en de even oude Kevin Doets uit dezelfde woonplaats hun partijen op hun naam schreven. Dat de wedstrijd later die middag in een 8-3 overwinning voor de DBA eindigde was eigenlijk niet van belang, maar onderschreef wel weer de kwaliteit van dit sterke team.
Uit handen van Bas Smits van de Nederlandse Dartsbond ontvingen de Flevolandse darters na afloop ieder een medaille en het team als geheel een enorme bokaal.

Informatieavond Dartscompetitie

De inschrijving voor de dartcompetitie van 2013-2014 is gestart. Inschrijving moet gebeuren per team en een team moet minimaal vijf spelers hebben. Nu komt het voor dat teams te weinig spelers hebben en dat spelers geen team hebben. Om hier een oplossing voor te vinden, organiseert de Dartsbond Almere e.o. Een zogenaamde Meet & Greet. Deze vindt plaats op donderdag 30 mei vanaf 20.00 uur in café Le Cameleon aan het Deventerpad in Almere Stad.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto