Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Theo Veenhof wint Almeers Dictee 2012

Algemeen

STAD CENTRUM –Ruim honderd Almeerders testten hun taalkennis tijdens de achtste editie van het Almeers Dictee op woensdag 3 oktober in het stadhuis. Het dictee werd gewonnen door Theo Veenhof. Hij won vorig jaar samen met Wim van Dam en maakte ook deze keer maar negen fouten. Het beste team was dit jaar de Nieuwe Bibliotheek met 180 fouten.


Tweevoudig winnaar Wim van Dam schreef een reeks breinbrekende zinnen. Zijn tekst vertelde het verhaal van de geschiedenis van Almere: van poldervlakte in de voormalige Zuiderzee tot een stad van bijna 200.000 inwoners.
De meeste fouten werden gemaakt in de spelling van de verschillende religies en het woord ‘ge-e-maild’. In totaal maakten de deelnemers 3505 fouten. Het gemiddeld aantal fouten was 38,5. In 2011 waren dit er 23. Tijdens het nabespreken van het dictee ontstond er discussie over de spelling van het woord ‘Almere Binnen’, waarmee de naam van de penitentiaire inrichting wordt bedoeld. “De naam staat dan al jaren verkeerd gespeld op onze gevel, namelijk met een streepje ertussen”, merkte een medewerker van de inrichting lachend op.
Het dictee werd traditiegetrouw voorgelezen door burgemeester Annemarie Jorritsma. De presentatie van de avond was in handen van Jonathan Baij, beatboxer en programmamaker voor AlmereFM en AlmereTVj. De deelnemers werden tijdens het wachten op de uitslag van het dictee getrakteerd op een optreden van de Almeerse zangeres Elise de Koning.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto