Almere DEZE WEEK

Vier teams van de Almeerse op weg naar landskampioenschap

Algemeen

ALMERE - Afgelopen weekend heeft de Almeerse Hockeyclub vier districtstitels veroverd in de zaal. Drie jongensteams en een meisjesteam gaan volgende week strijden om de landstitel.

De meisjes D1 van de Almeerse speelde de halve finale van het districtskampioenschap Midden-Nederland tegen Scharweijde. In de rust stonden de meiden met 0-2 achter, maar hebben dit in de tweede helft omgezet in 3-2 winst. De finale moest gespeeld worden tegen Laren MD1. De wedstrijd was een heuse finale en gingen beide teams gelijk op met een 1-1 stand in de rust. De tweede helft werd afgesloten met 3-3 en volgde er de verlenging, die in de allerlaatste minuut met een prachtige strafcorner werd afgesloten met winst voor de Almeerse MD1. Ook de jongens D1 zijn districtskampioen geworden door in de finale met 6-2 te winnen van Kampong. De Almeerse jongens met een leeftijd tussen en 11 en 12 jaar hebben door hun inzet en concentratie hun tegenstander laten zien hoe het spelletjes gespeeld dient te worden. Het was een wedstrijd om door het spreekwoordelijke ringetje te halen.

Ook jongens winnen

Ook de jongens B1 en A1 speelde hun finale om het districtkampioenschap tegen de hockeyclub Kampong uit Utrecht. De jongens B1 speelde de halve finale tegen de Gooische. De club uit Bussum ging de rust in met drie doelpunten op het scorebord en dachten hiermee de winst in hun broekzak te hebben, maar door de enorme inzet en het prachtig spel van de Almeerse in de tweede helft werd deze wedstrijd met 4-3 gewonnen.
In de finale tegen Kampong stond Almere JB1 in de rust met 3-1 achter, maar won uiteindelijk met een golden goal in de verlenging met 5-4. De jongens A1 hadden in de halve finale de smaak goed te pakken door met 8-1 te winnen van de Gooische. Ook dit kampioenschap werd door deze Almeerse hockey-kanjers met 3-2 winst binnen gehaald.
Met dit fantastische resultaat hebben deze vier teams zich geplaatst voor het landskampioenschap. De meisjes D1 zullen op zondag 7 februari in sporthal de Trefkoele te Dalfsen de titel gaan verdedigen, want ook vorig jaar ging de Almeerse MD1 met deze titel naar huis. De jongens D1 spelen op dezelfde dag hun NK in de Jan Massinkhal te Nijmegen. De jongens B1 en A1 gaan op 7 en 8 februari strijden om het Shell Landskampioenschap in het Arnhemse sportcentrum Valkenhuizen.