Linda Tuninga zet zinnen op WK Powerman

Algemeen

ALMERE - Triatlete Linda Tuninga uit Almere zet haar zinnen op een goede prestatie tijdens de WK Powerman. Deze wedstrijd is de meest prestigieuze in de triatlonsport. De Almeerse hoopt over acht jaar tijdens de WK Powerman te kunnen pieken.


De WK Powerman bestaat uit 10km hardlopen, 150km fietsen en 30km hardlopen. Linda zit nu in de categorie Junioren dames, daar is de maximale afstand 5km hardlopen, 20km fietsen, 2,5km hardlopen. ,,Mijn coach Frank Senders en ik hebben de weg naar het WK Powerman helemaal uitgestippeld. Ik hoop er over acht jaar te staan en kampioene te worden natuurlijk en misschien wel een record vestigen’’.
Linda kreeg vorige week een toelatingsgesprek voor de Johan Cruyff University is een school voor topsporters. Ze voldoet aan de eisen en zit volgend schooljaar in de topsportklas aan de Johan Cruyff University. Aan de Johan Cruyff University heeft ze de kans om haar sportdoel en de HBO studie Sportmarketing te combineren, hiervoor hoeft ze maar 2 dagen naar school. Linda zit nu in haar laatste jaar van Bank en Verzekeringswezen. Ze hoeft alleen nog maar stage te lopen bij Van Lanschot Bankiers.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto