De Almeerse macro-ecomoom Edin Mujagic (Foto: aangeleverd)
De Almeerse macro-ecomoom Edin Mujagic (Foto: aangeleverd) PATRICK SIEMONS

Almeerse econoom schrijft boek over 1971

Algemeen

Almeerse econoom schrijft boek over 1971

ALMERE – Almeerder Edin Mujagic (1971) is een van Nederlands bekendste macro-economen. Onlangs kwam zijn nieuwe boek uit: Keerpunt 1971, over staatsschuld, werkende armen en nieuwe economische groei..

Vijftig jaar geleden, op 15 augustus 1971, kondigde Richard Nixon een besluit aan dat de financiële wereld schokte: Hij koppelde de waarde van de Amerikaanse dollar los van de goudwaarde.
In zijn boek analyseert Edin Mujagic de gevolgen van deze historische beslissing op de economie en de wereld waarin we nu leven. Een periode van voortdurende, lichte inflatie was het gevolg. Overheden bouwden hun staatsschulden ongestraft op, en kapitaal rendeerde gestaag, terwijl arbeid steeds goedkoper werd vanwege de vrijwel eindeloze Chinese arbeidsmarkt die toegankelijk werd. Toch voorspelt Mujagic een nieuwe periode van economische bloei, maar ook roept hij economen op om over hun modellen heen te kijken en de geschiedenis in ogenschouw te nemen.

Marco-econoom

Edin Mujagic (1971) is een van Nederlands bekendste macro-economen. Hij woont sinds 1992 in Nederland waar hij macro-economie studeerde aan de Universiteit van Tilburg. Daar heb heeft hij zich gespecialiseerd in monetaire economie en de centrale banken. Hij werkte als journalist voor onder andere FEM Business, publiceert in verschillende kranten en is regelmatig te horen op NPO Radio 1 en BNR News Radio. Momenteel is hij hoofd-econoom van OHV Vermogensbeheer. Hij publiceerde eerder drie boeken, waaronder: Geldmoord: hoe de centrale banken ons geld vernietigen (2012) en Boeiend en geboeid: een monetaire geschiedenis van Nederland sinds 1814/1816 (2016).

Keerpunt 1971
Aantal pagina’s: 352
Prijs: €23,50
Te verkrijgen bij de boekhandel en Bol.com

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto