De vaccinatiegraad in Almere is laag. (Foto: Adobe Stock)
De vaccinatiegraad in Almere is laag. (Foto: Adobe Stock)

Vaccinatiebus moet vaccinatiegraad doen opkrikken

Algemeen

ALMERE  - Vanaf 1 september krijgt Almere de beschikking over een vaccinatiebus waar mensen die nog niet gevaccineerd zijn laagdrempelig een prikje tegen corona kunnen krijgen.

Door Marcel Beijer


Dat zei wethouder Jan Hoek donderdagavond tijdens de Politieke Markt. De vaccinatiegraad in Almere is volgens de wethouder ‘zorgelijk laag’. Almere staat landelijk in de Top 6 van het aantal besmettingen, maar ook in de Top 6 van het aantal ziekenhuisopnames. Het Flevoziekenhuis heeft zelfs alweer een Covid-afdeling geopend. Een reden voor deze tegenvallende cijfers had de wethouder niet. “Er is niet echt een haard aan te wijzen. Maar waar de vaccinatiegraad achterblijft, ligt de besmetting hoger. Zoveel is duidelijk.”De relatief jonge bevolking zou wellicht een reden kunnen zijn. “Het is gissen, maar we zien dat onder jongeren de vaccinatiebereidheid niet hoog is.”

 Vaccinatiebus

Om Almeerders warm te maken voor een vaccinatie zijn reclamespotjes uitgezonden op radiostation EasyFM, maar dat heeft weinig effect gehad. Daarom wordt nu een vaccinatiebus ingezet die in wijken komt te staan waar de vaccinatiegraad achterblijft. De wethouder noemde daarbij het stadscentrum en Almere Buiten als voorbeeld. Mensen kunnen daar ter plekke een prik krijgen. Almere moet die bus overigens delen met andere gemeenten.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto