(Foto: Almere DEZE WEEK)
(Foto: Almere DEZE WEEK)

Flevoziekenhuis stelt niet urgente ingrepen uit

Algemeen

ALMERE - Het Flevoziekenhuis stelt de niet urgente behandelingen uit, om de komende weken de noodzakelijke ziekenhuiszorg te kunnen blijven garanderen. Dit in navolging van het landelijke besluit van 26 november.

Het gaat daarbij om planbare zorg die niet per se binnen zes weken noodzakelijk is. Of het verantwoord is een behandeling uit te stellen, is altijd ter beoordeling van de behandelend arts.

Spoedoperaties, oncologische zorg, geplande keizersneden en andere acute zorg gaan altijd door. Ook de meeste spreekuren en dagbehandeling gaan door. Bij uitstel neemt het ziekenhuis telefonisch contact op met de patiënt.  

COVID-verpleegafdeling

De afdeling Longziekten is volledig ingericht als COVID-verpleegafdeling. Hier zijn ook aparte kamers voor patiënten met influenza gerealiseerd. Verder is de reguliere verpleegafdeling Longziekten verhuisd naar de afdeling Interne geneeskunde/Oncologie.  

Helikopterlandingsplaats

De helikopterlandingsplaats op parkeerplaats Hennepveld is terug. De landingsplaats wordt gebruikt om patiënten met spoed per helikopter te vervoeren naar andere ziekenhuizen. Andersom worden op deze manier patiënten naar het Flevoziekenhuis gebracht. De helikopters zijn van de dienst Medical Air Assistants van de ANWB. De landingsplaats is tijdelijk en is afgezet.

Verder zijn in het ziekenhuis de anderhalve meter en mondkapjes verplicht. Kijk voor alle actuele informatie op www.flevoziekenhuis.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto