Er werd geproost op de samenwerking. (Foto: Jan Dekker)
Er werd geproost op de samenwerking. (Foto: Jan Dekker)

Vernieuwing De Meergronden stap dichterbij

Algemeen

HAVEN CENTRUM – De gemeente en de Almeerse Scholen Groep (ASG) hebben de uitvoeringsafspraken bepaald voor de vernieuwing van De Meergronden in Haven. Daarmee is de vernieuwing van de school een stap dichterbij gekomen.

Het huidige gebouw van de eerste middelbare school in Almere is inmiddels veertig jaar oud en dringend aan vernieuwing toe. Het gebouw wordt op de huidige kavel gebouwd. De gemeente stelt daar 30,8 miljoen euro voor beschikbaar. De nieuwbouw telt circa 10.000 m² en is geschikt voor 1.200 leerlingen. De wethouders Roelie Bosch en Hilde van Garderen zetten hun krabbel onder de afspraken, samen met Herbert Griffioen van de ASG. Wethouder Roelie Bosch zette samen met collega Hilde van Garderen en voorzitter Herbert Griffioen van de ASG haar krabbel onder de afspraken. “Het gaat niet alleen om de vernieuwing van het schoolgebouw maar ook om de rol die De Meergronden op zich neemt om in Almere Haven meer te zijn dan een onderwijsinstelling.” 

Havenverbond

De Meergronden is  onderdeel van het Havenverbond, een samenwerkingsverband van twaalf organisaties die werken aan de vernieuwing van het oudste stadsdeel van Almere. De ASG voelt zich medeverantwoordelijk Herbert Griffioen: “Deze ondertekening is van groot belang voor de leerlingen, de school én heel Almere Haven.” Wethouder Hilde van Garderen is verantwoordelijk voor de stadsvernieuwing: “Door het nieuwe schoolplein zo groen mogelijk te maken en het openstellen van het gebouw voor Havenaren na schooltijd, wordt de school meer verbonden met de omgeving en ontstaat er meer levendigheid.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto