De rommelmarkt is inmiddels een begrip. (Foto: aangeleverd)
De rommelmarkt is inmiddels een begrip. (Foto: aangeleverd)

Het Boodschappenhoekje helpt eindjes aan elkaar te knopen

Algemeen

HAVEN – Stichting Het Boodschappenhoekje is op zoek naar donateurs om Almeerders te kunnen blijven helpen de eindjes aan elkaar te knopen. Het hoeft daarbij niet altijd om geld te gaan, ook goederen en voedsel zijn welkom.

Stichting Het Boodschappenhoekje Almere komt op voor mensen die het wat moeilijker hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Deze mensen of gezinnen krijgen via de stichting eenmaal per week een goed gevulde tas met verse spullen en eenmaal per maand een extra tas met houdbare goederen. Met de feestdagen is er een speciaal gevulde tas.
Daarnaast wordt voorlichting gegeven over de houdbaarheid, het bewaren en bewerken van voedsel en worden recepten aangereikt. Binnenkort wordt ook gestart met een naaicursus, waarbij deelnemers leren hoe kleding kan worden gerepareerd of vermaakt. Daarmee kan flink op kleding worden bespaard.

Buurtinitiatief

In 2012 begon Het Boodschappenhoekje als buurtinitiatief in Almere Haven en sinds 18 februari 2021 is het een officiële stichting met inmiddels een bestand van 240 gezinnen. Gemiddeld maken ongeveer 50 tot 60 gezinnen per week gebruik van het aanbod. De voedseldonaties ontvangen ze onder meer van de Voedselbank, een lokale bakker en giften. De speciale tassen worden voor een groot deel door de stichting ingekocht.

Donateurs

Om dit allemaal mogelijk te maken is de stichting sterk afhankelijk van donateurs. Dat hoeft niet altijd om financiële donaties te gaan, maar ook door het doneren van spullen of voedsel. Deze spullen worden via de Facebookpagina of tijdens de maandelijkse rommelmarkt in Haven verkocht. Het gedoneerde voedsel wordt kosteloos uitgedeeld aan onze hulpvragers.

Rommelmarkt

De rommelmarkt wordt gehouden aan Bivak 1 en is een essentieel onderdeel en inmiddels uitgegroeid tot een begrip in Almere Haven en daarbuiten. De rommelmarkt is iedere laatste zaterdag van de maand vanaf 13.00 uur met uitzondering van mei en juni in verband met vakantie.
Meer informatie: www.hetboodschappenhoekje.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto