Het afval ligt nu in de tuin. (Foto: aangeleverd)
Het afval ligt nu in de tuin. (Foto: aangeleverd)

Wachttijd grofvuil: bijna een maand

Algemeen

ALMERE – Almeerders die hun grofvuil opgehaald willen hebben, moeten rekening houden met een wachttijd van bijna een maand. ‘Stad zonder afval? Dat klopt, het ligt in mijn tuin!’

Door Marcel Beijer

Tineke Ras uit Almere Haven gebruikte de Paasdagen om eens flink op te ruimen in haar huis. Daarbij vond ze ook spullen die naar het grofvuil kunnen. De dinsdag na Pasen, 26 april, belde ze daarom via 14036 de gemeente om een afspraak te maken om het vuil op te halen. Tot haar verbijstering kreeg ze te horen dat de eerst mogelijke afspraak pas op 16 mei is.
“Dat is bijna een maand wachttijd”, stelt Ras. “Dan moet die troep wekenlang in mijn tuin blijven staan. Maar dat is kennelijk mijn probleem, want ik kreeg het advies om mijn afval maar bij een plek te leggen waar al afval ligt. Dat is gewoon illegaal. Maar als je vier weken moet wachten is het natuurlijk niet zo gek dat mensen illegaal hun afval gaan dumpen.”

Facebook

Ras uitte haar ongenoegen op Facebook. Uit de reacties blijkt dat mensen begrip hebben op haar boosheid. ‘Dit is waarom mensen hun geloof in de lokale politiek verliezen’, schrijft iemand. Een ander hoopt dat de politiek dit eindelijk eens een keer gaat aanpakken. Ras is het daarmee eens en laat van lieverlee het afval maar in haar tuin staan. ‘Vroeger kon je tegen extra betaling het grofvuil eerder laten komen. Maar die optie bestaat niet meer.’ Om daar cynisch aan toe te voegen: “Almere wil graag een stad zonder afval zijn. Dat klopt: het ligt bij mij in de tuin.”

Gemeente

De redactie van deze krant heeft de gemeente vier dagen de tijd gegeven om te reageren. Die reactie kwam er niet.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto