Afbeelding
Anita Neve

Groentesoep Festival ‘voor een groen en gezond leven’

Algemeen

Groentesoep Festival ‘voor een groen en gezond leven’

BUITEN - De negende editie van het ‘Groentesoep Festival voor een groen en gezond leven’ vindt zaterdag 21 mei van 10.00 tot 17.00 uur weer plaats in Almere Buiten, met dit jaar op Noordeinde het Kidsplein. Een duurzaam en circulair festival met een creative Market, goochelaar, theater, dansoptredens, steltlopers, muziek, workshops, demo’s van ambachten en nog veel meer. 

“De soep werd afgelopen twee jaar niet heet en niet koud, maar niet gegeten. Maar nu kan het weer”, aldus cultureel projectmanager Muriël van der Wal van Stichting Art Culture. “Wij kunnen niet wachten om jullie een goed gevuld soepje op te dienen. En eet de soep vooral heet. Kom op tijd voor alle ingrediënten van het Groentesoep Festival.” 

Het festival zit boordevol duurzame oplossingen, re-cyclen, up-cyclen, biologisch, gezond, heel veel bewegen, lachen en je ogen uitkijken. Nieuw is het kidsplein. Voor kinderen is er goochele, punnik XL, Muziekids met de leukste muziekworkshops, een heuse TikTok dansles en nog veel meer.

Creative Market

Op de Creative Market zijn ondernemers die compleet anders hun producten ontwikkelen dan gewoonlijk en aan de man brengen. Via ambacht demo’s en workshops kun je zien en ervaren hoe fijn het is om zelf de prachtigste spullen te maken. Van DIY beauty producten, tot geverfde kastjes, keramiek, zelfgemaakte honing en noem maar op. 

Ook zijn er drie podia met de meest inspirerende optredens van singer songwriters, wilde optredens van dansscholen en lekkere popliedjes. EN ook……. Smaakmakende talentenpodium, Bully, TikTok dansles, Muziekids en Growing Green Cities met de beroemde spelduitreiking.

Mainstage op Globeplein

Op het Baltimoreplein zal Growing Green Cities sterk vertegenwoordigd zijn met de uitreiking van de Growing Green Speld, bekendmaking Floraide Parade en nog veel meer. Op het Globeplein staat de mainstage met spetterende optredens. Verder zijn er foodtrucks en kramen waar iets te eten en te drinken valt. En het biertje Bluswater wordt vers getapt vanuit een brandweerwagen op het Rio De Janeiroplein. Kidsplein is te vinden op Noordeinde.

ROC Flevoland gaat het goed gevulde Groentesoep Festival opdienen. Van alle kanten staan de studenten klaar om de standhouders, hosts en organisatie te voorzien van natjes en droogjes. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van het evenement.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto