Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Veel ‘groens’ op Groentesoep Festival

Algemeen

HOUT – De Almeerse Stichting Art Culture organiseert zondag 20 mei de tweede editie van het Groentesoep Festival op stadslandgoed De Kemphaan samen met stichting Stad & Natuur. Het is van 12.00 tot 17.00 uur en is gratis te bezoeken.


Het wordt de tweede editie. Op het Groentesoep Festival komen bezoekers op een ludieke manier in aanraking met diverse lokale, groene projecten en initiatieven. Vorig jaar trok het festival 2.500 bezoekers. Met een verbeterde receptuur belooft de aankomende editie ook veel soeps. De ‘groene’ ingrediënten zijn onder andere een Creative Market Green Edition met Bio, Retro, Fashion, Recycle, Design, Local, Crafty, Fair Trade en Vintage producten.

Almeerse creatieve ondernemers

Inmiddels zijn er al meer dan veertig aanmeldingen van met name Almeerse creatieve ondernemers. Ook is er het Tante Samantha’s Bingow Paradijs met allemaal ‘groene’ prijzen. Deze ‘bingow’ wordt afgewisseld met een aantal optredens van Brandi Russell, HurraKane & Samora, Rashanto en Kadu Mota. The Vintage Fashion Parade Expo is te bekijken en er is een ‘Trash Market’, een rommelmarkt. Voorzitter van Stichting Art Culture, Bastiaan Gietema: “De Creative Market is zo goed als vol en we zijn nu nog voornamelijk op zoek naar rommelmarktverkopers.” Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.startculture.com.
In de ‘Making Almere Mobiel’ kunnen bezoekers een foto van zichzelf laten maken. Een week later is dit ‘stadsmaker T-shirt’ op te halen in de ruimte aan het Belfort 13.
Kijk voor meer informatie over Groentesoep Festival op www.stadennatuur.nl en www.startculture.com.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto