Station Muziekwijk. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Station Muziekwijk. (Foto: Almere DEZE WEEK)

Raad wil niet dat station Muziekwijk wordt overgeslagen

Algemeen

Raad wil niet dat station Muziekwijk wordt overgeslagen

Door Robert Mienstra

ALMERE – Een meerderheid van de gemeenteraad wil niet dat de sprintertreinen in de toekomst station Muziekwijk gaan overslaan. Daarmee steunt zij een motie van de VVD. Dit bleek tijdens de Politieke Markt van afgelopen donderdag.

‘Op kortere termijn wordt gewerkt aan de versnelling van de huidige sprintertrein tussen Almere en Utrecht, de reistijd is momenteel 42 minuten. In de toekomst wordt station Muziekwijk overgeslagen door de sprinter naar Utrecht. NS is momenteel aan het onderzoeken wat er nog meer mogelijk is aan versnelling voor de sprinters en hoopt een eventuele versnelling met de dienstregeling van 2025 door te kunnen voeren. Na de zomer is hier meer over bekend. Hiermee komt het een intercityverbinding Almere – Utrecht steeds dichterbij’, schreef het college op 29 maart in een raadsbrief. De raad wil dit dus anders, zij vindt dat Muziekwijk niet mag worden overgeslagen.

Reizigers

De VVD had op station Muziekwijk met reizigers gesproken. Die voelden er niets voor dat ze eerst naar station Poort of Centrum moeten om naar Utrecht te kunnen. Jongeren en studenten zouden dan eerst naar die stations moeten fietsen. Verder bestond bij andere partijen de vrees dat Muziekwijkers toch weer de auto gaan nemen naar Utrecht.

NS

Uiteindelijk gaat de gemeente niet over het al dan niet stoppen van de sprinters, dat zijn de Nederlandse Spoorwegen. Als de motie wordt aangenomen, en daar heeft het alle schijn van, draagt de raad het college op in gesprek te gaan met de Nederlandse Spoorwegen en overige relevante partners om het besluit om Station Almere Muziekwijk over te slaan terug te draaien.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto