Douwe de Vries, oud-rector OSG De Meergronden. (Foto: aangeleverd)
Douwe de Vries, oud-rector OSG De Meergronden. (Foto: aangeleverd)

8 februari herdenking oud-Meergrondenrector Douwe de Vries

Algemeen

ALMERE - Douwe de Vries, oud-rector van De Meergronden, is op 23 december 2022 overleden. Om hem te herdenken en stil te staan bij zijn belangrijk werk in en voor De Meergronden organiseert een groep oud-medewerkers een herdenkingsbijeenkomst. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 8 februari 2023 en begint om 19.30 uur in De Meergronden. Oud-leerlingen, oud-medewerkers en ouders zijn van harte voor de bijeenkomst uitgenodigd. Aanmelden via directie@meergronden.asg.nl

Douwe, zoals veel docenten, medewerkers, leerlingen en ouders hem kenden en noemden, was de eerste rector van de openbare scholengemeenschap De Meergronden in Almere. Hij startte de school in 1978 met een klein team, met 78 leerlingen en was de grondlegger van De Meergronden. 

Belangrijk

In de daaropvolgende jaren heeft de school te maken gehad met een onstuimige groei tot wel ruim 1500 leerlingen. Douwe de Vries is voor veel mensen, voor De Meergronden en voor de ontwikkeling van het openbaar voortgezet onderwijs in Almere een belangrijke persoon geweest. Dat blijkt uit de vele reacties die er na zijn overlijden binnengekomen zijn van oud-medewerkers, oud-leerlingen en ouders.

Tijdens de bijeenkomst zullen de huidige rector Huub Nelis, en Roosje Passchier, de opvolger van Douwe de Vries als rector, het woord voeren. Daarnaast vinden er gesprekken met oud-leerlingen en oud-medewerkers plaats onder leiding van Robert Mienstra. Paul Macco zorgt met oud-leerlingen voor een muzikale inbreng. Wim Trieller draagt drie gedichten voor. 

Na afloop is er ruim de tijd om onder een hapje en een drankje herinneringen op te halen aan Douwe de Vries en aan De Meergronden.

Aanmelden herdenkingsbijeenkomst Douwe de Vries:

Datum: Woensdag 8 februari 2023
Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Locatie: De Meergronden.
In verband met de beschikbare ruimte is aanmelden gewenst via directie@meergronden.asg.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto