Een vers bosje bloemen is er niet meer voor iedere artiest. (Foto: AdobeStock)
Een vers bosje bloemen is er niet meer voor iedere artiest. (Foto: AdobeStock)

Acteurs moeten in Kunstlinie zijden bloemen weer inleveren

Algemeen

STAD CENTRUM – Acteurs die hebben opgetreden in de Kunstlinie krijgen na afloop van de voorstelling niet altijd meer een geurig bosje bloemen uitgereikt, maar een zijden boeket dat ze naderhand weer moeten inleveren. 

Door Marcel Beijer

Een aantal artiesten zegt nogal verbaasd te zijn dat ze in Almere hun bloemen achter de coulissen weer moeten inleveren. De kwestie leidde zelfs al een aantal keer tot misverstanden, omdat de acteurs in de veronderstelling verkeerden dat ze het boeket met zijden bloemen mee naar huis mochten nemen.
Een woordvoerder van Kunstlinie bevestigt dat in een aantal gevallen wordt gekozen voor het uitdelen van zijden bloemen in plaats van een vers boeket met geurige ruikers. “Dat is geen bezuinigingsactie, maar een duurzaamheidsmaatregel. Artiesten lieten de laatste jaren al vaker blijken dat ze willen afstappen van het traditionele bosje bloemen. We overleggen vooraf met het impresariaat waar de voorkeur naar uitgaat.”

Attentie

Of de Kunstlinie het enige theater in ons land is die de zijden bloemen terugvordert bij de acteurs, durft de woordvoerder niet te zeggen. “Ik heb het in ieder geval nog nergens anders gezien. En het is niet zo dat de acteurs helemaal niets krijgen. In de kleedkamer ligt altijd een kleine attentie.”
Vooralsnog kijkt de Kunstlinie aan hoe de actie bevalt. “Als het bevalt hopen we dat onze actie landelijk navolging krijgt.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto