(Foto: Hans van Os)
(Foto: Hans van Os)

Ook minima konden genieten van Pasen dankzij Boodschappenhoekje

Algemeen

HAVEN – Niet iedereen kan Pasen vieren met een paaseitje en wat lekkers, simpelweg omdat er geen geld voor is. Stichting Het boodschappenhoekje Almere vindt dat ook mensen met beperkte budgetten een leuke paaservaring verdienen en moeten kunnen genieten van een echte paasmaaltijd. “Vaak krijgen we de paasartikelen aangeboden ná de Pasen. Dat is fijn, maar we gunnen het de mensen zó dat ze ook op Pasen zelf even het paasgevoel beleven”, aldus Mireille van Os, voorzitter van de stichting.

Eind vorig jaar riep de stichting mensen op om hun energiecompensatie te doneren aan de Stichting als zij die zelf niet nodig hadden. Ook deze krant besteedde daar aandacht aan. “Dankzij de massale donaties konden we nu 75 Paaspakketten vullen met ingekochte Paasartikelen. Verder steunde de Kaasmakerij in Almere Haven ons door een sterk gereduceerde prijs te rekenen voor een heerlijk stuk kaas. Juist met deze lokale samenwerking is onze Stichting ontzettend blij”, aldus Mireille van Os. Bij het uitdelen van de tassen werden zij geholpen door diverse raadsleden. Ook wethouder Froukje de Jonge kwam de handen uit de mouwen steken en natuurlijk ontbrak de Paashaas niet!

Over Het Boodschappenhoekje Almere

Stichting Het Boodschappenhoekje Almere komt op voor mensen die het wat moeilijker hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. Deze mensen of gezinnen krijgen via de stichting eenmaal per week een goed gevulde tas met verse producten en eenmaal per maand een extra tas met houdbare goederen. Met de feestdagen, zoals Pasen, is er een speciale gevulde tas. Daarnaast worden er workshops aangeboden, is er een naaiatelier waar mensen onder bekwame  begeleiding zelf hun kleding kunnen herstellen/ontwerpen, kunnen mensen gezellig komen haken  en organiseert de Stichting iedere laatste zaterdag van de maand een grote rommelmarkt.

Meer informatie: www.hetboodschappenhoekje.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto