De Almeerse vakfotograaf Perla Michiels-Domínguez won de Portfolio Award voor haar fotoserie van vrouwen die borstkanker hebben gehad. (Foto: Wendy Bos)
De Almeerse vakfotograaf Perla Michiels-Domínguez won de Portfolio Award voor haar fotoserie van vrouwen die borstkanker hebben gehad. (Foto: Wendy Bos)

Brons Master-titel en Portfolio Award voor Almeerse vakfotograaf

Algemeen

ALMERE - De Almeerse vakfotograaf Perla Michiels-Domínguez, van Perla Fotografie, heeft eerder deze maand de kwalificatie Brons Master behaald met een indrukwekkende fotoserie van vrouwen die borstkanker hebben gehad. Deze kwalificatie wordt toegekend door Master Photographers Network (MPN); een netwerk van professionele fotografen dat als doel heeft het niveau van creatieve professionele fotografie op een hoog peil te houden.

Perla, oorspronkelijk afkomstig uit Mexico maar al 24 jaar woonachtig in Almere Haven, is sinds 2020 lid van MPN. Eens per jaar krijgen MPN-leden de mogelijkheid om op te gaan voor de kwalificaties Brons, Zilver en Goud Master. Deelnemers leggen hun 10 (Brons) of 20 (Zilver en Goud) beste foto’s voor aan een internationale vakjury. De vakjury bestond uit Florian W. Mueller (Duitsland), Oliver Rust (Zwitserland), Evely Duis (Nederland), Margo de Wijk (Nederland) en Raïs de Weirdt (België). Zij beoordelen de beelden onder andere op kwaliteit, techniek, fotografische creativiteit en presentatie. Pas wanneer aan alle strenge eisen wordt voldaan mag de kandidaat zich Brons, Zilver of Goud Master noemen.

Best Portfolio Award

Voor vakfotografen is een Master-titel een bijzondere erkenning voor hun werk. Daarnaast is deze titel een bevestiging voor de klant dat zij met een gekwalificeerde vakfotograaf te maken heeft, wiens werk door internationale topfotografen is getoetst. Naast deze titel werd ook de prijs voor Best Portfolio uitgereikt en door de impact van haar serie die vrouwen willen empoweren na borstkanker is die ook aan Perla gegeven. De fotoserie laat vijf vrouwen zien die borstkanker hebben gehad. Raïs de Weirdt noemde het namens de jury pure, krachtige en taboedoorbrekende portretten. 

Perla Michiels is portretfotograaf en heeft al 14 jaar haar studio Perla Fotografie bij de Creative Campus van Mac3Park op de Bolderweg 2 in Almere Buiten.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto