Een stuk dynamischer dan de eerdere generaties.(Foto: Opel)
Een stuk dynamischer dan de eerdere generaties.(Foto: Opel)

Nieuwe Opel Astra verkrijgbaar

Auto

ALMERE - De nieuwe Astra staat nog niet bij de Nederlandse dealers in de showroom, maar is al wel te bestellen. De levering start begin 2022 en de prijzen beginnen bij 26.699 euro.

Opel biedt direct vanaf de introductie de keuze uit een zuinige plug-in hybride en uitvoeringen met efficiënte benzine- en dieselmotoren. De verwachting is dat een volledig elektrische versie in 2023 op de markt komt. Met de strakke oppervlakken van het exterieur en geen overbodige elementen oogt de nieuwe Opel Astra dynamischer dan de eerdere generaties. Daarnaast is de nieuwe Astra vanzelfsprekend voorzien van de Opel Vizor. Opel heeft in de nieuwe Opel Astra ook technologieën en assistentiesystemen toegepast die tot nu toe alleen in het hogere segment te vinden waren. Goed voorbeeld daarvan is de nieuwste versie van de adaptieve, niet-verblindende IntelliLux Pixel LED-verlichting. 

Interieur

Ook het interieur van de Astra heeft de nodige verandering ondergaan. De analoge instrumenten zijn vervangen door een digitale uitvoering, die via een touchscreen te bedienen zijn. Naast de uitvoeringen met enkel een brandstofmotor komt Opel nu ook met de Astra Hybrid. Deze heeft een vermogen van 180 pk en een koppel van 360 Nm. Emissievrij kan er 61 kilometer worden afgelegd. De Astra Hybrid als Business Edition is er vanaf 34.899 euro. Kijk voor meer uitvoeringen en informatie op www.opel.nl.

Uit de krant