Afbeelding

Derde thriller van Almeerder in Inspecteur Papadopolous-serie

Boekentips

ALMERE - De thriller ‘Eindpunt Agios Nikolaosís’ van de Almeerse auteur Martin Hessing is zijn derde boek in de inspecteur Papadopoulos-serie, dat zich afspeelt op het Griekse Kreta. 

In een rap tempo volgen gebeurtenissen en verwikkelingen elkaar op. Het boek neemt de lezer mee naar de Griekse sferen van Chania, Heraklion, Agios Nikolaos en Ierapetra en het mysterieuze Kalami.

In ‘Eindpunt Agios Nikolaos’ gaat het wederom om inspecteur Jani Papadopoulos. Dit keer wordt het deze sympathieke inspecteur erg moeilijk gemaakt door bemoeienis vanuit Athene. Is de gevangene ontsnapt of ontvoert? Ook dit keer krijgt Jani hulp van zijn collega’s Helena en Giannis. Tijdens het onderzoek stuiten ze op een kleinzoon, die op zoek is naar de geheimen van zijn opa. Een arme herder die in de jaren ’70 als gastarbeider naar de mijnen in België is vertrokken. Het verlaten bergdorp Kalami speelt hierbij een belangrijke rol.

Dit derde boek heeft ook veel oog voor de geschiedenis, de omgeving en de cultuur van het moderne Griekenland. En niet te vergeten de Griekse keuken. Voor degenen die wel eens op Kreta zijn geweest is dit boek een feest van herkenning. En als je nog nooit op Kreta bent geweest, dan wil je er heen. Het boek is te bestellen via boekenbestellen.nl

Voor meer informatie over het boek en de auteur Martin Hessing, kunt u terecht op de website: www.inspecteurPapadopoulos.com

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto