Paul van der Starre (Foto: aangeleverd)
Paul van der Starre (Foto: aangeleverd)

Hoofdbestuur 50PLUS negeert klacht over lijsttrekker

Politiek

ALMERE – Het hoofdbestuur van 50PLUS voelt zich niet geroepen de ingediende klacht van lijsttrekkers-kandidaat Paul van der Starre in behandeling te nemen. Van der Starre zegt dat mede-kandidaat Marc van Rooij zich niet aan de afspraken heeft gehouden.

Door Marcel Beijer

Van der Starre verwijt Van Rooij, die met één stem verschil tot lijsttrekker werd gekozen, dat hij het spel niet eerlijk heeft gespeeld, Van Rooij spreekt dat tegen. Van der Starre: “De afspraak was dat we niet zouden gaan lobby’en bij leden. Ik vreesde op voorhand al dat Van Rooij zich daar niet aan zou houden. Ik heb daarom op 13 augustus bij het bestuur aangegeven dat Van Rooij als enige de beschikking had over de ledenlijst. Hij kon ze dus benaderen.”

YouTube

Ook plaatste Van Rooij volgens Van der Starre filmpjes op YouTube waarin hij als statenlid de leden toespreekt. Op één daarvan gaat hij halverwege zijn betoog wel erg specifiek op de situatie van Almere in. “Dat was niet de afspraak.” Op 5 oktober diende Van der Starre daarom een klacht in bij het hoofdbestuur van de partij. Volgens woordvoerder André van Wanrooij van het landelijk partijbestuur 50PLUS is de klacht echter als cc (kopie) naar het hoofdbestuur gestuurd, maar was de mail specifiek gericht aan het afdelingsbestuur. “Een cc is ter kennisgeving, daar hoeft het hoofdbestuur dus niets mee te doen. Ze hebben daarom kennis genomen van het antwoord dat het afdelingsbestuur aan de heer Van der Starre gegeven had. Daarna is het stil gebleven. Procedureel is er niets fout gegaan. Het misverstand ligt waarschijnlijk bij hem.” 

Bewijs

Van der Starre bestrijdt dat. Als bewijs stuurt hij de redactie van deze krant de bewuste mail van 5 oktober. Die blijkt wel degelijk geadresseerd aan de voorzitter en secretaris van de landelijke 50PLUS-partij, en is dus niet als cc naar hen gestuurd. Van Wanrooij stelt nogmaals dat het afdelingsbestuur de klacht afdoende heeft afgehandeld. “Mocht Van der Starre alsnog een klacht indienen dan zal het bestuur alsnog beoordelen of de klacht ontvankelijk is. We kijken dan natuurlijk wel welke afspraken op lokaal niveau zijn gemaakt.”

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto