Suzanne van de Laar. Hoogste nieuwkomer bij D66. (Foto: aangeleverd)
Suzanne van de Laar. Hoogste nieuwkomer bij D66. (Foto: aangeleverd)

D66 Almere presenteert kandidatenlijst. Suzanne van de Laar hoogste nieuwkomer

Politiek

ALMERE - De kandidaten van D66 Almere voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 zijn bekend. De partij gaat de verkiezingen in met drieëntwintig kandidaten. Eerder al werd Martine van Bemmel door de leden gekozen tot lijstrekker. 

De hoogste nieuwkomer op de lijst is Suzanne van de Laar, op plek 4. Van de Laar zet zich overal ter wereld in voor mensenrechten en is in Almere vooral bekend door haar activiteiten voor de LHBTIQ+ gemeenschap, onder andere als voorzitter van Stichting Winterpride Almere. De nummer vijf, Spencer Alberg is de jongste kandidaat op de lijst en studeert aan de Vrije Universiteit. Daarnaast werkt hij in de financiële sector en is hij vertegenwoordiger in de ondernemersraad. 

Meke Smeulders staat op plek twee. Smeulders is op dit moment al fractieassistent en heeft zware portefeuilles onder zich zoals zorg, economie en financiën. Ook de nummer drie is een bekende in de partij en raad: Michaël Busby zit sinds 2014 in de raad en is de expert binnen de fractie op het gebied van wonen en duurzaamheid. Rosalie Buizer, de nummer negen, is werkzaam als eindredacteur bij de AVRO/TROS. 

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto