Berneditha Rijssel - Omusuo. (Archieffoto: aangeleverd)
Berneditha Rijssel - Omusuo. (Archieffoto: aangeleverd)

‘Geen aanleiding machtsmisbruik en discriminatie bij ChristenUnie’

Politiek

ALMERE – Een onafhankelijke commissie heeft niet kunnen vaststellen dat binnen de ChristenUnie Almere sprake is geweest van discriminatie en machtsmisbruik.

Door Marcel Beijer

Raadslid Berneditha Rijssel-Omusuo stapte half januari uit de fractie van de ChristenUnie, omdat de partij zich volgens haar schuldig maakte aan machtsmisbruik en discriminatie. De partij had haar voor de gemeenteraadsverkiezingen op een onverkiesbare plaats gezet. De ChristenUnie vond de beschuldigingen dermate ernstig dat een onafhankelijke commissie werd ingezet om de zaak te onderzoeken.

Niet onderbouwd

De commissie stelt nu dat er niet kan worden vastgesteld dat er daadwerkelijk sprake is geweest van discriminatie en machtsmisbruik in de richting van mevrouw Rijssel-Omusuo. De gedane beschuldigingen konden door de commissie niet worden onderbouwd. De commissie stelt dat mevrouw Rijssel-Omusuo zelf ook geen concrete momenten of namen van personen noemt, wanneer en door wie bepaalde opmerkingen zouden zijn gemaakt. Ook is er geen overtuigend bewijs gevonden voor machtsmisbruik tijdens de selectieperiode. ‘De reden om mevrouw Rijssel-Omusuo niet te kandideren had te maken met de uitvoering van haar taken in de politiek en de spanning die dat gaf in de fractie’, concludeert de commissie.

Rijssel-Omusuo ging na januari verder als eenmansfractie en heeft zich inmiddels aangesloten bij de partij BIJ1. Zij behaalde geen raadszetel.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto